Coach trainer persoonlijke ontwikkeling en groei

Coach/trainer

De uitspraak van Johan Cruijff die hiernaast staat,  is zeker waar en lijkt zo simpel...……. Maar is het ook zo simpel?


Als je werk doet dat bij jouw kwaliteiten, kernwaarden en persoonlijke missie past, ben ik ervan overtuigd dat je op de lange termijn gelukkiger en succesvoller zult zijn in je professionele- én privéleven. Ik help jou bij het vinden van deze kwaliteiten, waarden en missie. 

 Ik geniet ervan als mensen inzichten krijgen in wat hen drijft en vanuit deze passie stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Belemmerende overtuigingen worden omgebogen naar overtuigingen die juist bijdragen aan hun persoonlijke groei. Ik werk vanuit positiviteit en creëer daarmee positieve energie, zodat je ook echt stappen gaat zetten. Ik coach jou bij het maken en herstellen van de verbinding met jezelf en help jou regie over jouw leven te nemen/houden. 


Hieronder staan mogelijke thema's waar ik bij kan helpen. Ik doe dit in groepen als trainer, maar ook individueel. Uiteraard zijn dit maar voorbeelden. Bovendien kunnen de thema's ook met elkaar verweven zijn. Jouw situatie is uniek en ik zoom in op jouw persoonlijke verhaal! Bel me om jouw situatie voor te leggen en samen te verkennen of ik je kan helpen.  

Onderaan deze pagina, lees je referenties over mensen die ik gecoacht heb of klik op onderstaande link.

Persoonlijke effectivteit/ assertiviteit

Herken je misschien deze situatie?


Je wilt graag aardig gevonden worden door je omgeving. Als iemand iets aan je vraagt vind je het dan ook lastig om nee te zeggen. Je wilt iedereen 'pleasen' waardoor je te veel op je bordje hebt liggen. Je rent heel de dag maar voor je gevoel komt er toch niets uit je handen. Je werkgever geeft zelfs aan dat je jouw doelen niet altijd haalt en je snapt hier helemaal niets van. Waarom wordt niet gezien dat je het super druk hebt en je je heel de dag rot werkt?!


of


Je hebt leuk werk, maar die ene collega verpest echt alles. Je gaat soms met lood in je schoenen naar jouw werk. Wat zou je graag die collega de waarheid willen zeggen, maar doet dat niet. Je slikt elke keer je eigen woorden in en probeert het te negeren. Gelukkig heb je ook leuke collega's waar je soms heerlijk tegen kan spuien over die stomme collega. Maar ja, daarmee verandert de situatie niet en je hebt steeds minder zin om naar je werk te gaan.....


Verstevigen persoonlijk leiderschap

Herken je misschien deze situatie?


Je werkt al geruime tijd bij dezelfde werkgever en je hebt het nog steeds naar je zin. Toch merk je dat het werk je minder energie geeft dan voorheen. Dit kan door het werk komen of door veranderende omstandigheden (thuis of privé). Je zet echter geen stappen om dit te veranderen, want je weet niet waar het nu precies door komt. En waar moet je beginnen?


Of


Je bent moe, heel moe….. toch ga je door. Dat kan ook niet anders. Toch? Je hebt kinderen, een verantwoordelijke baan, een partner, die stapel was….. en dus ren je maar door….. Maar hoe houd je dit vol? Je houdt 1.000 ballen in de lucht , rent heel de dag en ineens is de dag voorbij. Zodra de kinderen op bed liggen, plof je op de bank. Misschien val je in slaap en voordat je het weet is het tijd om naar bed te gaan. Echt een heel bevredigend gevoel over de dag heb je niet. En tijd voor jezelf gehad? Niet echt….. 

Wil je dit patroon doorbreken, maar weet je niet hoe? 

Durven dromen en dromen volgen

Herken je misschien deze situatie?


Het gaat goed op je werk en thuis heb je ook niets te klagen. Toch vraag je je geregeld af of dit 'het nu is'. Je droomt wel eens over ander werk of misschien wel een grote reis. Toch duw je deze gedachten snel weg. Waarom alles overhoop gooien als je het nu toch goed hebt? Of toch...…..!?


Of 


Je bent moe. Elke dag weer. Je snapt niet goed waarom. Je hebt een leuke baan, een fijn gezin. Toch voel je dat zaken je meer energie kosten dan geven. Wanneer was het de laatste keer dat je ook echt plezier had? Stiekem toch best lang geleden. Je bent zelfs vergeten hoe je plezier kan maken. Je bent zo serieus bezig met wat je allemaal moet doen. Je denkt er wel eens over om alles rigoureus om te gooien. Je droomt over een hele andere carrière en misschien wel over …… Nee, toch maar niet...… of toch wel...………...

Herstel of voorkomen burn-out

Herken je misschien deze situatie?


Je bent over jouw grenzen heen gegaan. Waarom en hoe dit heeft kunnen gebeuren is jou niet duidelijk. In jouw omgeving ken je wel mensen die een burn-out hebben gehad, maar je had nooit gedacht dat dit jou zou overkomen. Hoe kom je uit deze situatie?


Of


Je hebt altijd veel plezier in jouw werk gehad. De laatste tijd is dit weg, je bent moe en voelt je niet goed. Je vraagt je af of je tegen een burn-out zit. Je hoort dit zoveel om je heen, maar hoe weet je of dit bij jou ook het geval is. Je hebt wat gegoogeld en lijkt  wel de symptomen te hebben. Wat nu?
Incontaqt coach trainer

Werkwijze

Vrijblijvend en gratis eerste gesprek

We gaan tijdens een eerste gesprek kennis met elkaar maken. Ook leg ik uit wat mijn werkwijze is.


Het is belangrijk is dat je een klik voelt en je je goed voelt bij mijn werkwijze en bij mij. Tijdens dit gesprek bepalen we ook samen wat jouw leerdoelen zijn en maken dit concreet.

Mocht je na dit gesprek besluiten om niet verder te gaan, is dit geen enkel probleem. Voel je niet bezwaard om dit uit te spreken. Het belangrijkste is dat je je hart volgt en luistert naar jouw gevoel. 


Vervolg

Mijn werkwijze is uiteraard afhankelijk van jouw leerdoelen en zal 'op maat' zijn. We starten naar het helder krijgen van jouw onderliggende werkelijkheid. Afhankelijk van jouw leerdoelen gaan we samen op zoek naar jouw droom, persoonlijke missie en welke kernwaarden leidend zijn voor jou. Wat zijn jouw diep verankerde overtuigingen om de dingen te doen die je doet? Alleen dan kom je tot de kern en kan je stappen zetten en groeien naar wie en wat jij wilt zijn. 

Vervolgens gaan we afpellen of en wanneer er conflicten zijn met jouw kernwaarden. Waarom houdt je toch deze conflicten in stand? Welke patronen liggen hier aan ten grondslag? Hoe kunnen we deze doorbreken? We gaan samen mogelijke alternatieven verkennen.


Achterliggende theorie 

Ik werk langs de theorie van Covey (the 7 habits), waarbij 'proactiviteit', 'cirkel van invloed' en 'begin met het einde voor ogen' belangrijke thema's zijn. 

Habit 1 : Wees pro-actief

Habit 2 : Begin bij het einde

Habit 3: Belangrijke zaken eerst

Habit 4: Denk win-win

Habit 5: Eerst begrijpen dan begrepen worden

Habit 6: Creëer synergie

Habit 7: Houd de zaag scherp

Hier een aantal mooie woorden van mensen die ik heb gecoacht:

"Ik werd geconfronteerd met een burn-out. Iets waarvan ik nooit gedacht had dat mij dat zou gebeuren. Petra heeft me met haar manier van coaching door een moeilijke periode geholpen. Door haar ben ik gaan inzien wie ik ben, waarom ik reageer zoals ik reageer, en wat het me kan brengen als ik op een andere manier zou reageren, op een andere manier naar gebeurtenissen zou kijken. Dat was niet altijd makkelijk, het kostte me veel energie. Het was dan ook hard aan mezelf werken. Maar ik ben er wel door gegroeid. Deze persoonlijke groei was mogelijk door de professionele en betrokken manier van coachen door Petra. Ze luisterde aandachtig naar me, ze verbond opmerkingen en ervaringen van mij met elkaar, ik voelde me door haar gehoord en begrepen. Dat had ik nodig. Dankjewel Petra!  "


"Ik voelde me door Petra gehoord en gezien. Ben gegroeid en sterker geworden en kies voortaan voor mezelf. Ik baseer mijn keuzes op energiegevers en niet meer door energienemers. Ik ken mijn persoonlijke missie en dit geeft mij weer volop energie!'

"Ik heb bij Petra een training gevolgd over het ontdekken van je persoonlijke missie. Het tempo lag hoog en we hebben hard gewerkt, maar het effect was er dan ook zeker. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen over wat mij drijft. Dit is mijn koers voor de keuzes die ik ga maken. Het heeft me veel duidelijkheid gegeven. Petra, bedankt!"


Ben je benieuwd of ik je kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om dit samen te verkennen.