Coaching burnout

Coach

Ik coach jou bij jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Mijn missie hierbij is om  jou inzichten te geven in wat jou drijft en dat je vanuit deze passie stappen zet in jouw persoonlijke ontwikkeling. Belemmerende overtuigingen worden omgebogen naar overtuigingen die juist bijdragen aan jouw persoonlijke groei. 

 

Ik coach door vanuit oprechte interesse in contact te gaan en door authenticiteit, eerlijkheid en analytisch vermogen snel tot de kern te komen. Je komt (weer) in contact met jezelf en neemt (weer) regie over jouw leven. Als je in verbinding met jezelf bent, kun je je immers ontwikkelen naar wie en wat jij wilt zijn. Bovendien werken we vanuit positiviteit, waardoor je ook echt stappen gaat zetten. 


Hieronder staan mogelijke thema's waar ik bij kan helpen. Uiteraard zijn dit maar voorbeelden. Bovendien kunnen de thema's ook met elkaar verweven zijn. Jouw situatie is uniek en ik zoom in op jouw persoonlijke verhaal.      

 

Bel me om samen te verkennen of ik je kan helpen. Dit kunnen we verdiepen tijdens het eerste kennismakingsgesprek dat kosteloos en vrijblijvend is. 

Persoonlijke effectivteit/ assertiviteit

Herken je misschien deze situatie?


Je wilt graag aardig gevonden worden door je omgeving. Als iemand iets aan je vraagt vind je het dan ook lastig om nee te zeggen. Je wilt iedereen 'pleasen' waardoor je te veel op je bordje hebt liggen. Je rent heel de dag maar voor je gevoel komt er toch niets uit je handen. Je werkgever geeft zelfs aan dat je jouw doelen niet altijd haalt en je snapt hier helemaal niets van. Waarom wordt niet gezien dat je het super druk hebt en je je heel de dag rot werkt?!


of


Je hebt leuk werk, maar die ene collega verpest echt alles. Je gaat soms met lood in je schoenen naar jouw werk. Wat zou je graag die collega de waarheid willen zeggen, maar doet dat niet. Je slikt elke keer je eigen woorden in en probeert het te negeren. Gelukkig heb je ook leuke collega's waar je soms heerlijk tegen kan spuien over die stomme collega. Maar ja, daarmee verandert de situatie niet en je hebt steeds minder zin om naar je werk te gaan.....


Verstevigen persoonlijk leiderschap

Herken je misschien deze situatie?


Je werkt al geruime tijd bij dezelfde werkgever en je hebt het nog steeds naar je zin. Toch merk je dat het werk je minder energie geeft dan voorheen. Dit kan door het werk komen of door veranderende omstandigheden (thuis of privé). Je zet echter geen stappen om dit te veranderen, want je weet niet waar het nu precies door komt. En waar moet je beginnen?


Of


Je bent moe, heel moe….. toch ga je door. Dat kan ook niet anders. Toch? Je hebt kinderen, een verantwoordelijke baan, een partner, die stapel was….. en dus ren je maar door….. Maar hoe houd je dit vol? Je houdt 1.000 ballen in de lucht , rent heel de dag en ineens is de dag voorbij. Zodra de kinderen op bed liggen, plof je op de bank. Misschien val je in slaap en voordat je het weet is het tijd om naar bed te gaan. Echt een heel bevredigend gevoel over de dag heb je niet. En tijd voor jezelf gehad? Niet echt….. 

Wil je dit patroon doorbreken, maar weet je niet hoe? 

Durven dromen en dromen volgen

Herken je misschien deze situatie?


Het gaat goed op je werk en thuis heb je ook niets te klagen. Toch vraag je je geregeld af of dit 'het nu is'. Je droomt wel eens over ander werk of misschien wel een grote reis. Toch duw je deze gedachten snel weg. Waarom alles overhoop gooien als je het nu toch goed hebt? Of toch...…..!?


Of 


Je bent moe. Elke dag weer. Je snapt niet goed waarom. Je hebt een leuke baan, een fijn gezin. Toch voel je dat zaken je meer energie kosten dan geven. Wanneer was het de laatste keer dat je ook echt plezier had? Stiekem toch best lang geleden. Je bent zelfs vergeten hoe je plezier kan maken. Je bent zo serieus bezig met wat je allemaal moet doen. Je denkt er wel eens over om alles rigoureus om te gooien. Je droomt over een hele andere carrière en misschien wel over …… Nee, toch maar niet...… of toch wel...………...


Herstel of voorkomen burn-out

Herken je misschien deze situatie?


Je bent over jouw grenzen heen gegaan. Waarom en hoe dit heeft kunnen gebeuren is jou niet duidelijk. In jouw omgeving ken je wel mensen die een burn-out hebben gehad, maar je had nooit gedacht dat dit jou zou overkomen. Hoe kom je uit deze situatie?


Of


Je hebt altijd veel plezier in jouw werk gehad. De laatste tijd is dit weg, je bent moe en voelt je niet goed. Je vraagt je af of je tegen een burn-out zit. Je hoort dit zoveel om je heen, maar hoe weet je of dit bij jou ook het geval is. Je hebt wat gegoogeld en lijkt  wel de symptomen te hebben. Wat nu?


Psychologische flexibiliteit coach omgeving eindhoven

Werkwijze

Aanmelden
Je kan je aanmelden via het contactformulier (onder contact), telefonisch of via de mail. We plannen dan een intake gesprek. Ik vind het belangrijk om een goede kwaliteit te bieden aan jou. Dit betekent dat ik zorgvuldig om ga met het inplannen van nieuwe aanmeldingen. Er bestaat een mogelijkheid dat er een wachttijd is. Dit hoor je uiteraard direct van mij.

Intake

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en wordt de hulpvraag verkend. (kosteloos en vrijblijvend)
De intake duurt ongeveer een uur.

Het is belangrijk is dat je een klik voelt en je je goed voelt bij mijn werkwijze. Mocht je na dit gesprek besluiten om niet verder te gaan, is dit geen enkel probleem. Voel je niet bezwaard om dit uit te spreken. Het belangrijkste is dat je je hart volgt en luistert naar jouw gevoel. 


Doelengesprek
Tijdens het eerste coachgesprek zorgen we er samen voor dat jouw leerdoelen heel helder en concreet zijn. Dit zorgt ervoor dat we een helder doel voor ogen hebben en dat je ziet wanneer je stappen zet richting dit doel. 

Achterliggende theorie 

Ik werk langs de theorie van Covey (the 7 habits), waarbij 'proactiviteit', 'cirkel van invloed' en 'begin met het einde voor ogen' belangrijke thema's zijn. Tevens werk ik met ACT (acceptance, commitment therapy).

Eventueel is wandelcoaching een optie als je dat prettig vindt. In de natuur is het soms makkelijker om je zintuigen aan het werk te zetten.

Ben je benieuwd of ik je kan helpen? Neem vrijblijvend contact op om dit samen te verkennen.